Kakor (cookies) är små textfiler som sparas i din dator när du besöker en webbplats. Vissa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera som den ska. En kaka kan till exempel innehålla information om den senast besökta sidan eller ett val i navigeringen som du har gjort. Kakor ger oss också statistik över hur du och andra besökare använder webbplatsen.

Vi använder kakor på webbplatsen för att lagra ditt samtycke. Det gör att du inte får frågan om godkännande varje gång du besöker vår webbplats om du vid första besöket godkänt användandet av kakor. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att kakor används.

Analys av besök på webbplatsen

Vi använder kakor för att få en bild av hur besökare använder vår webbplats. På så sätt kan vi  till exempel få reda på hur många som besöker webbplatsen och vilka sidor som besöks. Det analysverktyg som vi använder heter Siteimprove. Verktygets analysmodul anonymiserar besökarnas IP-adresser. Siteimprove används också för att förbättra kvaliteten på innehållet på vår webbplats, till exempel för att åtgärda brutna länkar, stavfel och förbättra tillgängligheten.

Om du inte vill använda kakor

Om du inte vill acceptera användningen av kakor kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar till att lagra kakor eller till att du får information varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.

Har din webbläsare stöd för inkognitoläge eller privatläge kan du aktivera det för att automatiskt radera alla kakor varje gång du stänger din webbläsare. Varje typ av webbläsare tillhandahåller dessa funktioner på olika sätt. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Tredjepartscookies

Brottsoffermyndigheten.se använder några funktioner som hämtas från andra externa webbplatser. Dessa skapar så kallade tredjepartskakor. För att exempelvis samla in delnings- och visningsstatistik används kakor från Youtube.

Hur behandlas personuppgifterna?

På Brottsoffermyndighetens webbplats finns information om hur vi behandlar personuppgifter som samlas in i myndighetens verksamhet:

Har du synpunkter eller frågor om vår webbplats är du välkommen att kontakta Brottsoffermyndigheten.

Post- och telestyrelsen kan lämna mer information om kakor och elektronisk kommunikation.